2012. október 19., péntek

Frizurakészítés dilemmái..


          Biztosan sok nővel előfordult már, hogy reggel, miután felkelt odaáll a tükör elé, és azon tanakodik magában,  milyen frizurát készítsen magának a mai napra. Persze van akinek ez nagyobb gondot okoz, hiszen hosszabb a haja, vagy éppen a munkahelyén, vagy egy hivatalos rendezvényen van jelenése, míg mások, akiknek csak otthoni, mindennapi teendőiket kell ellátniuk, nem fordítanak különösebb figyelmet, a bonyolultabb, hosszabb ideig tartó frizurák elkészítésére. Vesznek egy hajgumit, egy-két hajcsatot és meg is van oldva ez a probléma. Ez is egy megoldás. De miért le lehetne otthon, egyszerűen, akár rövid idő alatt is olyan frizurát készíteni magunknak, amely egyben egyszerű, szép, természetes,amelyet szívesen viselünk és úgy érezzük, hogy ki kell mozdulnunk otthonról, hogy megmutassuk azt másoknak is. De létezik ilyen frizura? Mi van akkor ha éppen nincs a háznál ehhez megfelelő kellék: például egy hajsütő, egy hajlakk, hajcsat meg még sok más, amit egy ilyen frizura elkészítése igényel. És az időkérdés is egy nagy probléma.
         Mi van akkor, ha azt mondom, van olyan frizurakészítési módszer, amellyel gyorsan, rövid idő alatt, nagyon kevés kellékkel szép és ráadásul egész napon át tartó hajviseletet varázsolhatunk magunknak. És ez a másik fontos szempont, hogy "magunknak". Nem kell a szomszédba szaladni, vagy épp testvért, barátnőt, édesanyát mozgósítani, hogy segítsenek, amikor frizurát akarunk készíteni, a fodrásznőnél is időpontot kell kérni és ráadásul az még plusz költséggel is jár. De akkor mégis mi lehet a megoldás, mi az a technika, amely segítségével egyedül, mi magunk is boldogulni tudunk ezen a téren? Ez a módszer a
 hajfonás. Egy ősrégi technika, amely azóta nagyon sokat változott, fejlődött, de az eredmény ugyanaz maradt: egyszerűség, természetesség. Itt most egyesek megtorpanhatnak, és azt kérdezhetik: de mi van akkor ha rövid a hajam vagy nem tudok hajat fonni? A válasz nagyon egyszerű: ez a módszer nagyon sok lehetőséget kínál a rövidebb hajú nők frizurakészítési módját illetően is, a hajfonás mesterségét pedig nagyon sok helyről és sokféleképpen el lehet sajátítani, erre is szolgál többek között ez az oldal is. Aztán, hogy milyen úton-módon, milyen frizurát készítünk magunknak az fantázia kérdése is lehet, ami a lényeges hogy a variációk száma végtelen, így akár nap mind nap, évszaknak, hangulatnak, alkalomnak megfelelően alakíthatjuk hajviseletünket. Ez az oldal is igyekszik minél több lehetőséget kínálni ezen a téren, így volt ez eddig, és így lesz továbbra is. Remélem mindenki talál kedvének, ízlésének megfelelő mintát!
             És most itt egy újabb frizuracsoda! Készítsünk hajpántot:


http://www.hairromance.com/2012/03/hairstyle-tutorial-braided-headband.htmlNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése