2012. november 15., csütörtök

Egy kis könyvajánló...

           A tegnap este interneten való böngészésem során, egy olyan könyvre bukkantam, amelyet úgy érzem meg kell osztanom azokkal, akik érdekeltek a hajfonás területén. Viola Dóra: A Hajfonás Világa- készíts fonatokat a tíz újaddal! című könyvéről beszélek, amely 2012. 04. 22-én jelent meg. A mesterfodrász első könyve a rengeteg, saját készítésű frizurafotó mellett az alapfonások: a kettes fonás, más néven halszálka fonat, a hármas, a négyes és az ötös fonás, valamint a sodrás elkészítésének step by step-jét is tartalmazza.  Az író így vélekedik könyvéről: 

Viola Dóra - A hajfonás világa      "Első könyvem lévén, szerettem volna olyan könyvet megalkotni, amit mindenkinek tudok ajánlani, aki a saját keze munkájával szeretne örömet szerezni egy másik embernek. Ezért a könyv témája a hajfonás lett, amely a fodrászat szakmai végzettség nem igénylő szegmense. Elég hozzá a kreativitás. Fonatokat készíteni nem könnyű, de pici gyakorlással, könnyen elsajátíthatóak az alaptechnikák. Így csak a fantáziánk szabja a határt. Napjainkban ez a hajviselet nagy hangsúlyt kap a divat világban is. A sztárok is előszeretettel viselnek fonatot akár egyben hátul, akár két oldalt vagy akár kis fonatokat több tincsbe fonva. Ez az ezerarcú hajviselet hordható egy elegáns előadásra, esküvőre, de iskolába, vagy akár egy sportversenyre is.

Célom volt az is, hogy e könyv oldalain olyan természetes frizurákat hozzak létre és mutassak be, amelyek kiemelik a vendég nőies énjét, amivel ő természetesnek és csábítónak érezheti magát. A fonási technikákat azért is érdemes kipróbálnia és elsajátítani, mert így a hosszú hajú vendégeknek folyamatosan ajánlhatunk és készíthetünk újabbnál újabb, csinos és vonzó hajviseletet. Így frizurájuk soha nem válik unalmassá."
                                                                                                                                        www.violadora.hu/konyv

               A képekkel illusztrált könyvben a fajfonás lépései könnyen lekövethetőek, fodrászok és mindenki számára egyaránt. A könyv társ lehet a szalonokban fodrásznak és vendégnek, és még ajándéknak sem utolsó. Véleményem szerint olyan új információkkal gazdagodhatunk általa, amelyekre nem bukkanhatunk rá néhány internetes oldalt felkeresve, hiszen mégiscsak egy hajfonásra specializálódott könyvről beszélünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése