2012. november 6., kedd

A sztárok is fonnak hajat?


                Eddigi írásaimban folyamatosan azt hangoztattam, hogy milyen divatos, sokak által kedvelt frizurakészítési módszerré vált a hajfonás. Hozhatnék fel számtalan példát ennek bizonyítására, de véleményem szerint mi sem igazolná jobban állításomat, mint az a tény, hogy a hírességek is gyakorta alkalmazzák ezt a technikát.  Köreikben egyre inkább elterjedté válnak a hajfonás különböző típusai.
 Lássunk néhány példát sztár-hajfonatokra:




http://tiniknekoldal.elivepage.com/?modul=oldal&tartalom

     Azt kell tudni, hogy hajfonásnak 3 alapvető fajtája van. A klasszikus ,a parketta fonás, illetve annak az egyik különleges fajtája : a halszálka fonás. A hírességek körében inkább a klasszikus minta vált elterjedtté. Ezt a klasszikus mintát különbféle módok szerint használják ki, ennek az egyik típusa, a képen is látható hajpántszerű fonás.




      http://bohemiancompany.blogspot.ro/2012/08/a-legszebb-hajfonatok-es-ahogyan.html

        Ez a típus csak egy a sztárok által kedvelt hajfonás alapú frizurák közül, de talán egyben az egyik legelterjedtebb is. Ami viszont a legszembetűnőbb, hogy bár ezek a frizurák a klasszikus mintát követik mégis felfedezhető bennük valami egyediség, valami rendszertelenség. Ez jelenti véleményem szerint a klasszikus minta újszerű, napjainkbeli megnilvánulását. A régi "módi"  mintája alapján egy új stílus szerveződik, amely divatot teremt, és napjaink egyik legkedveltebb hajviseletévé alakult a úgy a fiatal lányok, mint az idősebb generáció körében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése