2012. december 12., szerda

Ünnepi fonatok...

"Nem gondoljuk, hogy a karácsony a nagyestélyiről és a feltornyozott frizurákról szóló mutatvány, de azt sem, hogy lestrapált farmerben és pólóban kellene végigbohóckodni azt a néhány napot. Az ünnep rajtunk múlik: a lelkünk mellett öltöztessük fel magunkat is. Ha megvan a ruha és tudjuk, milyen lesz a smink, akkor a frizuráról se feledkezzünk meg!"

                                                                                                     www.life.hu/szepulj

Ha már az ünnepi frizurákat említjük, akkor nem szabad szem elöl téveszteni azt a tényt hogy sok egyéb különlegesség mellett a hajfonás is megjelenik a kínálatban. Ennek a fajta "ünnepi divatnak" a kialakításában mondanom sem kell, hogy milyen óriási szerepe van a sztárok hajviseleteinek. Ugyanis ki hitte volna, hogy egy egyszerű, kislányos fonat a vállra csapva és kócos tincsekből elkészítve nemcsak szexi, de elegáns viselet is lehet. Az egyszerű fonat mellett megjelennek a különböző irányokból érkező, tekert, csavart fonatok is ugyanakkor a már jól ismert halszálka fonás is nagy népszerűségnek örvend az ünnepi frizurák listáján. Az is érdekes, ha feltupírozott, borzas tincseket kezdünk fonni, és direkt rájátszunk arra, hogy a fonatból kifele álljanak a hajszálak. Ez is gyakran megfigyelhető, főként a sztárok esetében. Hiszen a hírességek azok, akik nagy hatással vannak nap mint nap, sőt  különböző ünnepi alkalmakkor öltözködésünkre, hajviseletünkre,  és jelen esetünkben meghatározóak a Karácsonyi hajviselet divatjának kialakításában is .  
De van e különbség egy ünnepi és egy hétköznapi hajfonat között? Véleményem szerint lényeges elérést nem állapíthatunk meg, ha csak nem maga a "titulus", a megnevezés, az ami megkülönbözteti őket egymástól. Legtöbb esetben mi csak értesülünk ezekről a megnevezésekről, és olykor gondolkodás nélkül el is fogadjuk azokat. Gondolok itt például arra, hogy ha az interneten olvasunk egy cikket, blogbejegyzést vagy bármit arról, hogy a különböző szakértők ezt meg ezt a sminket és ezt meg ezt a frizurát ajánlják karácsonyra, sőt azt is mondják, hogy ez az ide év karácsonyi frizuradivatja, mi elfogadjuk azt még akkor is, ha nem látunk lényegesebb különbséget a nyári és a karácsonyi frizuradivat között. Persze, előfordulnak olyan esetek is, hogy az alapfrizura modell ugyanaz marad, csak a külömböző évszakok, ünnepek alkalmával egy-két kellékkel alakítanak rajta egy minimálist, és ezáltal győznek meg minket arról, hogy éppen ez az aktuális divat. És legtöbbször sikerrel is járnak.
Mindenesetre, és itt most kanyarodjunk vissza a témánkhoz, az a lényeges a mi szempontunkból, hogy bármilyen féle-fajta frizuradivatot is találnak ki évszakonként vagy ünnepenként jelen pillanatban a hajfonás kiemelkedő szerepet kap benne. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a sztárok is nagy előszeretettel alkalmazzák ezt a stílust úgy a hétköznapokban, mint különleges alkalmakkor.

Íme néhány karácsonyi sztárhajfonat, én így kívánok
Boldog Karácsonyt!






http://www.retikul.hu/kencefice/fonott_hajak






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése